2026 MART AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETLERİ

2026 MART AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETLERİ

Belediye Meclisinin 2026/Mart ayı toplantısı 4 Mart 2026 Çarşamba günü, saat 14.00’de Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun ERCENGİZ, Üyeler; Ali SAY, Çağan TÜRKAN, Nihat ÜLKÜ, Süleyman SOLMAZ, Zafer GÜMÜŞ, Ülkü ALTINSOY KOCA, Zinet GEZER, Atam GÜLCÜ, Ergün GENCER, İsmail ERKAYA, Haydar DÜDÜK, Feyzan KEÇECİ, Akif ÖZ, Bayram KEPENEK, Gürkan AKBULUT, Fatıma KÜÇÜKKAPLAN, Adnan KAYA, Kadir YAMAN, Cihat ÇAVUŞOĞLU, Hasan TURGUT, Hüseyin BÜYÜKKELEŞ, Alper Orkun GÜR, Samet GÜNEŞ ve Osman KOÇER’in iştirakleri ile toplanarak aşağıda yazılı olan kararlar alındı.

BELEDİYE MECLİSİNDE İZİNLİ SAYILANLAR : Cahit TAŞDEMİR.

BELEDİYE MECLİSİNDE BULUNMAYANLAR : —

KARARNO:2026/48

Gündemdeki maddelerin görüşülmesine başlamadan önce, Belediye Meclis Üyesi Cahit TAŞDEMİR’in 04.03.2026 tarihli dilekçesi okundu. Belediye Meclis Üyesi Cahit TAŞDEMİR dilekçesinde; mazeretini beyan ederek bu meclis birleşimine iştirak edemeyeceğini belirtmekte ve izinli sayılmasını talep etmektedir.

İşaretle yapılan oylama sonucunda; Belediye Meclis Üyesi Cahit TAŞDEMİR’in izinli sayılmasına oy birliği ile karar verildi.

KARAR NO:2026/49

Gündem maddelerine başlamadan önce, Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun ERCENGİZ 04.03.2026 tarihli dilekçesini meclis gündemine ek madde olarak alınıp görüşülmesi için Meclis Başkanlığına sunmuş olup, bu dilekçede; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18.maddesinin “g” bendine istinaden, Ömer KIYMAZ’ın, mülkiyeti Belediyemize ait Burdur Merkez Özgür Mahallesi, ada 117, parsel 12 tapu kayıtlı arsa üzerine kreş yaptırma ve sonrasında bağış yolu ile Belediyemize teslim etme talebinin ve bu konuda protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun ERCENGİZ’e yetki verilmesi hususunun, meclis gündemine ek madde olarak alınıp görüşülmesi talep edilmektedir.

İşaretle yapılan oylama sonucunda; Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun ERCENGİZ’in 04.03.2026 tarihli dilekçesinin, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 21. maddesi gereğince, gündeme 16. madde olarak alınıp görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.

KARAR NO:2026/50

Gündem maddelerine başlamadan önce, Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun ERCENGİZ 04.03.2026 tarihli dilekçesini meclis gündemine ek madde olarak alınıp görüşülmesi için Meclis Başkanlığına sunmuş olup, bu dilekçede; 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinden olumsuz etkilenen Hatay İli, Defne İlçesinde; İstanbul Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılacak olan cadde üzerinde kullanılmak üzere, Belediyemizce üretilecek 50 adet bank ve 25 adet çöp kovasının, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesi gereğince, ortak hizmet projesi kapsamında verilmesi ve ilgili protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun, Meclis gündemine ek madde olarak alınıp görüşülmesi talep edilmektedir.

İşaretle yapılan oylama sonucunda; Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun ERCENGİZ’in 04.03.2026 tarihli dilekçesinin, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 21. maddesi gereğince, gündeme 17. madde olarak alınıp görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.

KARAR NO:2026/51

Gündemin 1. maddesine geçildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 23.02.2026 tarih ve 89588 sayılı yazısında; Belediyemiz sınırları içerisinde yürürlükte bulunan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının kapsadığı alanlarda; doğal eşiklerin, yerleşime uygunluk durumlarının ve zemin koşullarının belirlenmesine yönelik olarak mikrobölgeleme etütleri yapılmıştır.

Söz konusu mikrobölgeleme etütleri kapsamında yapılan jeolojik, jeoteknik ve hidrojeolojik değerlendirmeler neticesinde; bazı alanların yerleşime uygun, bazı alanların önlemli alan, bazı alanların ise yapılaşmaya uygun olmayan alan olarak değerlendirilmesi gerektiği tespit edilmiştir. Ancak mevcut imar planlarında, mikrobölgeleme etüt sonuçlarının plan kararlarına tam ve açık şekilde yansıtılmadığı, bu durumun özellikle imar uygulamaları ve yapı ruhsatı süreçlerinde tereddütlere yol açtığı, uygulama birliğini bozduğu ve idare açısından hukuki sorumluluk riski doğurduğu görülmektedir.

Bu kapsamda, mikrobölgeleme etüt sonuçlarının imar planlarına aktarılması ve uygulamada yaşanan belirsizliklerin giderilmesi amacıyla ilave imar planı ve imar planı revizyonu yapılması bir gereklilik haline gelmiştir. Revizyon çalışmaları tamamlanıncaya kadar, mikrobölgeleme etütlerinde yapılaşmaya uygun olmadığı belirlenen alanlarda bulunan parseller için yapı ruhsatı düzenlenmemesi, mevzuatın amir hükümleri gereği zorunlu olup, plan bütünlüğünün ve kamu yararının korunması açısından önem arz etmektedir.

Yukarıda belirtilen teknik ve hukuki gerekçeler doğrultusunda; mikrobölgeleme etüt sonuçlarının imar planlarına aktarılmasına yönelik; 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı ve imar planı revizyonlarının yapılmasının, Belediye Meclisince görüşülerek karara bağlanması talep edilmektedir.

Yapılan müzakeresi ve işaretle oylaması sonucunda; Belediyemiz sınırları içerisinde yürürlükte bulunan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının kapsadığı alanlarda yapılan ve doğal eşiklerin, yerleşime uygunluk durumlarının ve zemin koşullarının belirlenmesine yönelik mikrobölgeleme etüt sonuçlarının imar planlarına aktarılmasına yönelik 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı ve imar planı revizyonlarının yapılmasının, Meclis Üyesi Alper Orkun GÜR’ün çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabulüne, gereği yapılmak üzere karar ve eklerinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderilmesine karar verildi.

KARAR NO:2026/52

Gündemin 2. maddesine geçildi. Zabıta Müdürlüğünün 24.02.2026 tarih ve 90113 sayılı yazısında; Burdur İli, Merkez İlçesi, Bozkurt Mahallesi, Yankı Sokak ile 11. Sokak arasında bulunan, imar planında 2011 Ada, 1 Parselde yer alan ve Belediye Meclisinin 04.02.2026 tarih ve 2026/44 sayılı kararı ile Çetin Bozcu Pazar Yeri ismi verilen kapalı alana semt pazarı kurulması planlanmakta olup, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik gereği pazar yerinin uygunluğunun denetlenmesi için “Pazar Yeri Kuruluş Komisyonu” kurulmuş ve komisyon 12.02.2026 tarihinde raporunu hazırlamıştır.

07.07.2021 tarihli ve 2021/90 sayılı belediye meclis kararı ile kabul edilen Burdur Belediye Başkanlığı Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliğinin 7’nci maddesinin 1’nci fıkrasında geçen “(1) İmar planında pazar yeri olarak belirlenen veya belirlenecek alanlar ile asıl tahsis amacını engellememek kaydıyla ayrılmış veya ayrılacak diğer alanların, bu Yönetmeliğin 5’inci maddesinin 3. ve 4. fıkralarına uygunluğunu değerlendirmek üzere bir komisyon kurulur. Komisyon tarafından hazırlanan rapor, belediye meclisine sunulur.” hükmü gereğince, hazırlanan komisyon raporunun belediye meclisinde görüşülmesi ve Burdur İli, Merkez İlçesi, Bozkurt Mahallesi, Yankı Sokak ile 11. Sokak arasında bulunan, imar planında 2011 Ada, 1 Parselde yer alan ve Belediye Meclisinin 04.02.2026 tarih ve 2026/44 sayılı kararı ile Çetin Bozcu Pazar Yeri ismi verilen kapalı alana semt pazarı kurulabilmesi için Burdur Belediye Başkanlığı Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliğinin 5’inci madesinin 2’nci fıkrasında geçen “Pazar yerinin kurulmasına, 7’nci maddede belirtilen komisyonun raporu göz önünde bulundurularak Belediye Meclisince karar verilir.” hükmü gereğince gerekli meclis kararının alınması talep edilmektedir.

Yapılan müzakeresi ve işaretle oylaması sonucunda; 07.07.2021 tarihli ve 2021/90 sayılı belediye meclis kararı ile kabul edilen Burdur Belediye Başkanlığı Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliğinin 5’inci madesinin 2’nci fıkrası gereğince, Burdur İli, Merkez İlçesi, Bozkurt Mahallesi, Yankı Sokak ile 11. Sokak arasında bulunan, imar planında 2011 Ada, 1 Parselde yer alan ve Belediye Meclisinin 04.02.2026 tarih ve 2026/44 sayılı kararı ile Çetin Bozcu Pazar Yeri ismi verilen kapalı alana semt pazarı kurulmasının, Meclis Üyesi Alper Orkun GÜR’ün çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabulüne, gereği yapılmak üzere karar ve eklerinin Zabıta Müdürlüğüne gönderilmesine karar verildi.

KARAR NO:2026/53

Gündemin 3.maddesine geçildi. İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün 27.02.2026 tarih ve 90450 sayılı yazısında, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesi gereğince, Belediyemiz ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü arasında, yerli ve sürdürülebilir temizlik ürünlerinin araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi, üretimi ve belediyemiz hizmet birimlerinde kullanılmasına yönelik hazırlanan Ortak Hizmet Projesi İş Birliği Protokolü’nü imzalamak üzere Belediye Başkanı’na yetki verilmesi talep edilmektedir.

Yapılan müzakeresi ve işaretle oylaması sonucunda; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesi gereğince, Belediyemiz ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü arasında, yerli ve sürdürülebilir temizlik ürünlerinin araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi, üretimi ve belediyemiz hizmet birimlerinde kullanılmasına yönelik Ortak Hizmet Projesi yapılmasına ve konu ile ilgili olarak hazırlanan Ortak Hizmet Projesi İş Birliği Protokolü’nü imzalamak üzere Belediye Başkanı’na yetki verilmesine, gereği yapılmak üzere karar ve eklerinin İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.

KARAR NO:2026/54

Gündemin 4. maddesine geçildi. İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün 26.02.2026 tarih ve 90379 sayılı yazısında, Belediyemiz mülkiyetindeki Özgür Mahallesi, İsmet İnönü Bulvarı, No:45, ada:124, parsel:51’de bulunan taşınmazın Belediyemizin iştiraki olan Burdur Akaryakıt Hizmetleri ve Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’ne (BAHTAŞ) ayni sermaye olarak konulması amacıyla, değer tespiti için Burdur 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 2024/157 esas numarasıyla açılan davanın, 29.11.2024 tarihli dosyaya sunulan bilirkişi raporunda, taşınmazın değeri 23.141.330,00 TL olarak tespit edilmiş olup, söz konusu taşınmazın Belediyemiz iştiraki olan Burdur Akaryakıt Hizmetleri ve Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’ne (BAHTAŞ) ayni sermaye olarak konulması, şirket ayni sermayesinin 23.141.330,00 TL bedel olarak artırılması ve bu husustaki tüm iş ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun ERCENGİZ’e yetki verilmesi hususlarının Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması talep edilmektedir.

Yapılan müzakeresi ve işaretle oylaması sonucunda; Belediyemiz mülkiyetindeki Özgür Mahallesi, İsmet İnönü Bulvarı, No:45, ada:124, parsel:51’de bulunan taşınmazın Belediyemizin iştiraki olan Burdur Akaryakıt Hizmetleri ve Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’ne (BAHTAŞ) ayni sermaye olarak konulması amacıyla, değer tespiti için Burdur 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 2024/157 esas numarasıyla açılan davanın, 29.11.2024 tarihli dosyaya sunulan bilirkişi raporunda, taşınmazın değeri 23.141.330,00 TL olarak tespit edildiğinden, söz konusu taşınmazın Belediyemiz iştiraki olan Burdur Akaryakıt Hizmetleri ve Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’ne (BAHTAŞ) ayni sermaye olarak konulmasına, şirket ayni sermayesinin 23.141.330,00 TL bedel olarak artırılmasına ve bu husustaki tüm iş ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun ERCENGİZ’e yetki verilmesine, gereği yapılmak üzere karar ve eklerinin İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ile Mali Hizmetler Müdürlüğüne gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.

KARAR NO:2026/55

Gündemin 5. maddesine geçildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 27.02.2026 tarih ve 90440 sayılı yazısında; Uluhan Apart İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti’nin 25.02.2026 tarihli dilekçesine istinaden, Burdur Merkez Necati Bey Mahallesi, 238 ada, 38 ve 43 numaralı parseller onaylı imar planında park alanında kaldığından, söz konusu parsellerin mevzuatlar çerçevesinde kamulaştırma yoluyla trampa (takas) yapılması isteğinin Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması talep edilmektedir.

Yapılan müzakeresi ve işaretle oylaması sonucunda; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24.maddesi gereğince, konunun İmar Komisyonunda görüşülmek üzere komisyona havalesine, gereği yapılmak üzere karar ve eklerinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.

KARAR NO:2026/56

Gündemin 6. maddesine geçildi. Zabıta ve Trafik Servisinin 26.02.2026 tarih ve 90332 sayılı yazısında; İlimizdeki ticari taksi esnaflarının 18.02.2026 tarih ve 2783 sayılı dilekçelerindeki, artan maliyetler (Akaryakıt, trafik sigortası, kasko, araç bakım giderleri, Bağkur ve SGK Primleri vb.) nedeni ile ticari taksi ücret tarifesine zam yapılması isteklerinin, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 15.maddesinin (p) bendine istinaden Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması talep edilmektedir.

Yapılan müzakeresi ve işaretle oylaması sonucunda; İlimizdeki ticari taksi esnaflarının artan maliyetler (Akaryakıt, trafik sigortası, kasko, araç bakım giderleri, Bağkur ve SGK Primleri vb.) nedeni ile ticari taksi ücret tarifesine zam yapılması taleplerinin, çalışma yapmak üzere Ücret ve Tarife Komisyonuna havale edilmesine, komisyon çalışmalarını tamamladıktan sonra konunun Belediye Meclisinde tekrar görşülmesine, gereği yapılmak üzere karar ve eklerinin Zabıta Müdürlüğüne gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.

KARAR NO:2026/57

Gündemin 7. maddesine geçildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 27.02.2026 tarih ve 90446 sayılı yazısında; Burdur İli, Merkez İlçesi, Zafer Mahallesi’nde, Etkileme Geçiş Alanında yer alan, 461 ada, 17 parsel ile tescilli 461 ada, 10 parsele ilişkin hazırlanan “Burdur İli, Ulu Cami Civarı Kentsel Sit Alanı 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği”, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 12.02.2026 tarih ve 21397 sayılı kararı ile uygun bulunarak belediyemize gönderilmiş olup, 26.07.2005 tarih ve 25887 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması, Gösterimi, Uygulaması, Denetimi ve Müelliflerine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmelik”in 8. maddesi uyarınca; Koruma Bölge Kurulunca uygun bulunan koruma amaçlı imar planlarının, belediye yetkisinde bulunan alanlarda belediye meclisince en geç iki ay içerisinde görüşülerek karara bağlanması gerektiğinden, söz konusu 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliğinin ilgili mevzuat kapsamında belediye meclisince görüşülerek karara bağlanması talep edilmektedir.

Yapılan müzakeresi ve işaretle oylaması sonucunda; Burdur İli, Merkez İlçesi, Zafer Mahallesi’nde, Etkileme Geçiş Alanında yer alan, 461 ada, 17 parsel ile tescilli 461 ada, 10 parsele ilişkin hazırlanan “Burdur İli, Ulu Cami Civarı Kentsel Sit Alanı 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği”, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 12.02.2026 tarih ve 21397 sayılı kararı ile uygun bulunduğundan; 26.07.2005 tarih ve 25887 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması, Gösterimi, Uygulaması, Denetimi ve Müelliflerine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmelik”in 8. maddesi gereğince, söz konusu 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliğinin yapılmasının, Meclis Üyesi Alper Orkun GÜR’ün çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabulüne, gereği yapılmak üzere karar ve eklerinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderilmesine karar verildi.

KARAR NO:2026/58

Gündemin 8. maddesine geçildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 27.02.2026 tarih ve 90474 sayılı yazısında; Burdur İli, Merkez İlçesi, Atatürk, Emek, Fevzi Çakmak ve Bahçelievler Mahallesi’nin muhtelif bölgelerinde bulunan 46 adet, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı trafo değişikliği yapılması isteğinin, Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması talep edilmektedir.

Yapılan müzakeresi ve işaretle oylaması sonucunda; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24.maddesi gereğince, konunun İmar Komisyonunda görüşülmek üzere komisyona havalesine, gereği yapılmak üzere karar ve eklerinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.

KARAR NO:2026/59

Gündemin 9. maddesine geçildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 27.02.2026 tarih ve 90473 sayılı yazısında; Burdur İli, Merkez İlçesi, Burç Mahallesi 1563 ada, 5 parsel nolu taşınmazda sunulan kat yüksekliği değişikliğiyle ilgili uygulama imar planı değişikliği isteğinin, Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması talep edilmektedir.

Yapılan müzakeresi ve işaretle oylaması sonucunda; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24.maddesi gereğince, konunun İmar Komisyonunda görüşülmek üzere komisyona havalesine, gereği yapılmak üzere karar ve eklerinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.

KARAR NO:2026/60

Gündemin 10. maddesine geçildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 26.02.2026 tarih ve 90374 sayılı yazısında, İmar Komisyonunun almış olduğu 18.02.2026 tarih ve 2 sayılı kararının meclisimizce görüşülerek karara bağlanması talebi yer almaktadır.

İmar Komisyonu kararlarının 1. maddesine geçildi. Bu maddede; Belediye Meclisinin 04.02.2026 tarih ve 2026/27 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 26.01.2026 tarih ve 88501 sayılı yazısında; Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Burdur Merkez Burç Mahallesi, 305 ada, 36 parsel nolu taşınmaz üzerinde otopark amaçlı 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifinin belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanması talep edilmektedir.

İmar Komisyonunun yapmış olduğu incelemede; söz konusu imar planı değişiklik teklifi uygun bulunarak oy birliği ile kabul edilmiştir.

Yapılan müzakeresi ve işaretle oylaması sonucunda; Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Burdur Merkez Burç Mahallesi, 305 ada, 36 parsel nolu taşınmaz üzerinde otopark amaçlı 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifinin, Meclis Üyesi Alper Orkun GÜR’ün çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabulüne, gereği yapılmak üzere karar ve eklerinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderilmesine karar verildi.

KARAR NO:2026/61

Gündemin 11. maddesine geçildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 26.02.2026 tarih ve 90374 sayılı yazısında, İmar Komisyonunun almış olduğu 18.02.2026 tarih ve 2 sayılı kararının meclisimizce görüşülerek karara bağlanması talebi yer almaktadır.

İmar Komisyonu kararlarının 2. maddesine geçildi. Bu maddede; Belediye Meclisinin 04.02.2026 tarih ve 2026/28 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 26.01.2026 tarih ve 88424 sayılı yazısında; Burdur Merkez Konak Mahallesi, 315 ada, 73 parsel nolu taşınmaz üzerinde mevcut imar planı sınırları içerisinde konut alanında bulunan taşınmazın, zemin kat ticari amaçlı yapılaşma teklifine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması hususunun, belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanması talep edilmektedir.

İmar Komisyonunun yapmış olduğu incelemede; söz konusu imar planı değişiklik teklifi uygun bulunarak oy birliği ile kabul edilmiştir.

Yapılan müzakeresi ve işaretle oylaması sonucunda; Burdur Merkez Konak Mahallesi, 315 ada, 73 parsel nolu taşınmaz üzerinde mevcut imar planı sınırları içerisinde konut alanında bulunan taşınmazın, zemin kat ticari amaçlı yapılaşma teklifine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifinin, Meclis Üyesi Alper Orkun GÜR’ün çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabulüne, gereği yapılmak üzere karar ve eklerinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderilmesine karar verildi.

KARAR NO:2026/62

Gündemin 12. maddesine geçildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 26.02.2026 tarih ve 90374 sayılı yazısında, İmar Komisyonunun almış olduğu 18.02.2026 tarih ve 2 sayılı kararının meclisimizce görüşülerek karara bağlanması talebi yer almaktadır.

İmar Komisyonu kararlarının 3. maddesine geçildi. Bu maddede; Belediye Meclisinin 04.02.2026 tarih ve 2026/29 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 26.01.2026 tarih ve 88418 sayılı yazısında; Burdur Merkez Bahçelievler Mahallesi, 702 ada, 39 parsel nolu taşınmaz üzerinde mevcut imar planı sınırları içerisinde konut alanında bulunan taşınmazın, zemin kat ticari amaçlı yapılaşma teklifine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması hususunun, belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanması talep edilmektedir.

İmar Komisyonunun yapmış olduğu incelemede; Komisyon Üyeleri Hüseyin BÜYÜKKELEŞ ve Hasan TURGUT, imar planı değişiklik teklifinin uygun olduğu şeklinde görüş bildirmişlerdir. Komisyon Üyeleri Bayram KEPENEK, Çağan TÜRKAN ve Nihat ÜLKÜ ise sayfiye konut bölgesinde bulunması, ticaretin gelişme aksını oluşturan bir caddede yer almaması ve mevcut sokağın dar olması gerekçelerinden dolayı uygun bulmamışlardır. Yapılan müzakere sonucunda, imar planı değişiklik teklifi uygun bulunmamış ve oy çokluğu ile reddedilmiştir.

Yapılan müzakeresi ve işaretle oylaması sonucunda; İmar Komisyonu kararında, Burdur Merkez Bahçelievler Mahallesi, 702 ada, 39 parsel nolu taşınmaz üzerinde mevcut imar planı sınırları içerisinde konut alanında bulunan taşınmazın, zemin kat ticari amaçlı yapılaşma teklifine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması teklifi oy çokluğu ile reddedilmiş olup;

Söz konusu imar planı değişiklik teklifinin komisyondan geldiği şekli, Meclis Üyesi Alper Orkun GÜR’ün çekimser ve Meclis Üyeleri Fatıma KÜÇÜKKAPLAN, Kadir YAMAN, Cihat ÇAVUŞOĞLU, Hüseyin BÜYÜKKELEŞ, Samet GÜNEŞ, Adnan KAYA, Hasan TURGUT ve Osman KOÇER’in ret oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildiğinden; Burdur Merkez Bahçelievler Mahallesi, 702 ada, 39 parsel nolu taşınmaz üzerinde mevcut imar planı sınırları içerisinde konut alanında bulunan taşınmazın, zemin kat ticari amaçlı yapılaşma teklifine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılmasının oy çokluğu ile reddine, gereği yapılmak üzere karar ve eklerinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderilmesine karar verildi.

KARAR NO:2026/63

Gündemin 13. maddesine geçildi. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünün 25.02.2026 tarih ve 90264 sayılı yazısında; 11.09.2024 tarih ve 32659 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren İç Sularda Çalışan Gemi ve Su Araçları Yönetmeliği kapsamında, belediyelere denetim ve belgelendirme yetkileri verildiğinden, 2026 yılında Belediyemizce uygulanacak olan Bağlama Kütüğü Hizmetleri Ücret Tarifesinin belirlenmesi hususu, Belediye Meclisinin 04.02.2026 tarih ve 2026/34 sayılı kararı ile Ücret ve Tarife Komisyonuna havale edilmiş olup; komisyon çalışmalarını tamamladığından, konunun 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/f maddesi gereğince, Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması talep edilmektedir.

25.02.2026 tarihli komisyon raporunda Bağlama Kütüğü Hizmet Tarifesi aşağıdaki tabloda belirtilen şekilde oy birliği ile kabul edilmiştir.

BAĞLAMA KÜTÜĞÜ HİZMETLERİ ÜCRET TARİFESİ

(492 Sayılı Harçlar Kanunu kapsamındaki harçlar bu tarifeye dahil değildir.)

Sıra NoHizmetin AdıAçıklamaÜcret / Yıllık
1Teknik Bilgi Güncelleme BedeliMotor, ölçü, cins vb. değişiklik işlemleri5.000,00 TL

Yapılan müzakeresi ve işaretle oylaması sonucunda; 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/f maddesi gereğince, 2026 yılında Belediyemizce uygulanacak olan Bağlama Kütüğü Hizmetleri Ücret Tarifesinin, aşağıdaki tabloda belirtildiği şekilde kabulüne,

BAĞLAMA KÜTÜĞÜ HİZMETLERİ ÜCRET TARİFESİ

(492 Sayılı Harçlar Kanunu kapsamındaki harçlar bu tarifeye dahil değildir.)

Sıra NoHizmetin AdıAçıklamaÜcret / Yıllık
1Teknik Bilgi Güncelleme BedeliMotor, ölçü, cins vb. değişiklik işlemleri5.000,00 TL

gereği yapılmak üzere karar ve eklerinin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğüne ve Mali Hizmetler Müdürlüğüne gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.

KARAR NO:2026/64

Gündemin 14. maddesine geçildi. Zabıta Müdürlüğünün 04.03.2026 tarih ve 90520 sayılı yazısında; S.S. Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri ve Minibüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifinin, akaryakıttaki fiyat artışları, asgari ücret zamları, yedek parçalara ve işçiliklere gelen zamlar nedeni ile özel halk otobüsleri ücret tarifesine zam yapılması talebi, 04.02.2026 tarih ve 2026/36 sayılı meclis kararı ile Ücret ve Tarife Komisyonuna havale edilmiş olup; komisyon çalışmalarını tamamladığından, konunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması talep edilmektedir.

Yapılan müzakeresi ve işaretle oylaması sonucunda; S.S. Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri ve Minibüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifinin talebi doğrultusunda ve artan maliyetler göz önünde bulundurularak, Özel Halk Otobüsleri Fiyat Tarifesinin komisyondan gelen ve ekte tablo olarak belirtilen şeklinin uygulanmasının kabulüne, gereği yapılmak üzere karar ve eklerinin Zabıta Müdürlüğüne gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.

Şehir İçi İndi-Bindi32,00 TL
Üniversite Öğrenci25,00 TL
İlköğretim – Lise Öğrenci18,00 TL
Tek Binişlik Bilet Kart ve Yeni Cezaevi40,00 TL
1 Saat İçerisinde Aktarma% 50 İNDİRİMLİ
Öğrenci ve Serbest Kart Vize İşlemleri (Öğrenci kartları eğitim ve öğretim başlangıcında her yıl Ekim ayının ilk gününe kadar.)40,00 TL
Serbest Biniş Kişiye Özel Kartlar İşlem Tarihinden 365 gün sonrası vize güncellemesi yapılır.60,00 TL
Tam Kart Kişileştirme35,00 TL
Tam Kart Sanal Kart Kişileştirme40,00 TL
Kişileşmiş Kart230,00 TL
Tam Kart Sanal Kart160,00 TL
65 Yaş Üzeri VatandaşlarÜCRETSİZ
%40 ve Üzeri Engelli VatandaşlarÜCRETSİZ
Ağır EngelliÜCRETSİZ
Ağır Engelli Refakatçisi 1 KişiÜCRETSİZ

NOT: İkametgah adresini (1. Adres) Burdur Merkez’e taşıyan üniversite öğrencilerine; Belediye’ye başvuru yaptığını ibraz etmeleri halinde, S.S Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri ve Minibüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi tarafından, biniş başı 2,00 TL indirim uygulanır.

KARAR NO:2026/65

Gündemin 15. maddesine geçildi. Ücret ve Tarife Komisyonunun 25.02.2026 tarih ve 1 sayılı raporunda, Belediye Meclisinin 03.12.2025 tarih ve 2025/211 sayılı kararındaki, İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ait ücret ve tarifelerde bazı fiyatlandırmalarda, birim fiyatın m2’ye bağlanması, benzer işlemler için ayrı ayrı fiyatlandırmalar olması vb. durumlar için tarifelerin yeniden gözden geçirilmesi hususu Belediye Meclisinin 04.02.2026 tarih ve 2026/46 sayılı kararı ile Ücret ve Tarife Komisyonuna havale edilmiş olup, komisyon çalışmalarını tamamladığından, konunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması talep edilmektedir.

Söz konusu komisyon raporunda; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü başlığı altında, 32.maddede yer alan ve mükerrer kalem olarak eklenen “18.madde Uygulaması Parselasyon Plan Kontrol Ücreti (5.000,00 TL)” nin iptal edilmesi ve 7.maddede de aşağıdaki tabloda belirtildiği şekilde güncelleme yapılması oy birliği ile kabul edilmiştir.

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

MEVCUT HALİGÜNCELLENECEK HALİ
7İmar durumu belgesiİmar durumu belgesi
A) Plan içi m² (200 m² ye kadar 2.000,00TL)10,00 TLA)Plan içi parsel bazlı
Konut3.000,00 TL
Konut + Ticari6.000,00 TL
Tam Ticari10.000,00 TL

Yapılan müzakeresi ve işaretle oylaması sonucunda; Belediye Meclisinin 03.12.2025 tarih ve 2025/211 sayılı kararındaki, İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ait ücret ve tarifelerden, 32.maddede yer alan ve mükerrer kalem olarak eklenen “18.madde Uygulaması Parselasyon Plan Kontrol Ücreti (5.000,00 TL)” nin iptal edilmesine ve 7.maddenin de aşağıdaki tabloda belirtildiği şekilde güncellenmesine,

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ
7İmar durumu belgesi
A)Plan içi parsel bazlı
Konut3.000,00 TL
Konut + Ticari6.000,00 TL
Tam Ticari10.000,00 TL

gereği yapılmak üzere karar ve eklerinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ve Mali Hizmetler Müdürlüğüne gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.

KARAR NO:2026/66

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 21. maddesi gereğince, Belediye Meclisinin gündeme 16. madde olarak alınıp görüşülmesine oy birliği ile karar verdiği, Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun ERCENGİZ’in 04.03.2026 tarihli dilekçesinde; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18.maddesinin “g” bendine istinaden, Ömer KIYMAZ’ın, mülkiyeti Belediyemize ait Burdur Merkez Özgür Mahallesi, ada 117, parsel 12 tapu kayıtlı arsa üzerine kreş yaptırma ve sonrasında bağış yolu ile Belediyemize teslim etme talebinin ve bu konuda protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun ERCENGİZ’e yetki verilmesi hususunun, Belediye Meclisinde görüşülerek gerekli kararın alınması talep edilmektedir.

Yapılan müzakeresi ve işaretle oylaması sonucunda; Ömer KIYMAZ’ın, mülkiyeti Belediyemize ait Burdur Merkez Özgür Mahallesi, ada 117, parsel 12 tapu kayıtlı arsa üzerine kreş yaptırma ve sonrasında bağış yolu ile Belediyemize teslim etme talebinin, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18.maddesinin “g” bendine istinaden kabulüne ve bu konuda protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun ERCENGİZ’e yetki verilmesine, gereği yapılmak üzere karar ve eklerinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.

KARAR NO:2026/67

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 21. maddesi gereğince, Belediye Meclisinin gündeme 17. madde olarak alınıp görüşülmesine oy birliği ile karar verdiği, Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun ERCENGİZ’in 04.03.2026 tarihli dilekçesinde; 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinden olumsuz etkilenen Hatay İli, Defne İlçesinde; İstanbul Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılacak olan cadde üzerinde kullanılmak üzere, Belediyemizce üretilecek 50 adet bank ve 25 adet çöp kovasının, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesi gereğince, ortak hizmet projesi kapsamında verilmesi ve ilgili protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hususlarının, Belediye Meclisinde görüşülerek gerekli kararın alınması talep edilmektedir.

Yapılan müzakeresi ve işaretle oylaması sonucunda; 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinden olumsuz etkilenen Hatay İli, Defne İlçesinde; İstanbul Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılacak olan cadde üzerinde kullanılmak üzere, Belediyemizce üretilecek 50 adet bank ve 25 adet çöp kovasının, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesi gereğince, ortak hizmet projesi kapsamında verilmesine ve ilgili protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesine, gereği yapılmak üzere karar ve eklerinin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğüne gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.

KARAR NO:2026/68

2026/Mart ayı Belediye meclis toplantı gündeminde yer alan tüm evrakların görüşülmesi tamamlanmış olduğundan, Belediye Başkanı Ez. Ali Orkun ERCENGİZ, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 6. maddesi gereğince, Belediye Meclisinin bir sonraki 2026/Nisan ayı toplantısının 1 Nisan 2026 Çarşamba günü saat 14.00’de, Halı Sarayı Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılacağını duyurup, alınan kararların Burdur’a hayırlı olmasını dileyerek toplantıyı kapattı. 04.03.2026

Ecz. Ali Orkun ERCENGİZ Zafer GÜMÜŞ Ülkü ALTINSOY KOCA

Belediye Başkanı Kâtip Kâtip

Close Search Window